καλαθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Άρθρα

Πείραμα και παρουσίαση Bokashi

Η isle of eco σε μια από τις δοκιμές παρουσιάσεις που έχει κάνει στο εργαστήριο της ασχολήθηκε με το Bokoshi ή βοκάσι ή μποκάσι, όπως θέλετε πείτε το.

Η isle of eco ασχολείται χρόνια με το θέμα και έχει αναπτύξει τη δικιά της συνταγή φόρμουλα η οποία είναι και η πλεόν αποδοτική σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της αγοράς.

Το video που φτιάχτηκε θα το βρείτε ΕΔΩ

Κομποστοποίηση με Bokashi, δείχνουμε γρήγορα με εικόνες την αποτελεσματικότητα της χρήσης Bokashi. Bokashi με δικιά μας συνταγή φόρμουλα και υλικά. Οι φωτογραφίες είναι απόσπασμα από αυτό το video και θα εξηγήσουμε εν συντομία το πείραμα-παρουσίαση που κάναμε.

Bokashi

0 μελετη Bokashi

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνα 1. Αυτό εδώ είναι το Bokashi που παράγουμε


1 adeia doxeia

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνα 2. Για να φανεί στον κόσμο η επίδραση που έχει το Bokashi στην κομποστοποίηση οργανικών θα χρησιμοποιήσουμε 2 διαφανή πλαστικά δοχεία


2 gemata doxeia

Εικόνα 3. Τα οποία τα γεμίζουμε με οργανικά απορρίμματα. Πεπόνια, πορτοκάλια και ροδάκινα.
Το Bokashi είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να κομποστοποιήσουμε εσπεριδοειδή, κρέατα, ψάρια και γαλακτοκομικά.

3 3days later

 

 

 

 

 

 



Εικόνα 4.Μετά από 3 ημέρες - αριστερό δοχείο χωρίς Bokashi δεξιό με Bokashi
Στο δεξί δοχείο βλέπουμε την διάσπαση οργανικής ύλης σε μικρά κομμάτια, την μείωση του όγκου, την ομοιόμορφη μάζα που διαμορφώνεται.
Αντίθετα στο δοχείο χωρίς Bokashi χάνεται ένα μικρό μέρος των υγρών του όμως παραμένει σχεδόν ίδιο το αρχικό υλικό.

4 6 days later

 

 

 

 

 

 

 


Εικόνα 5.Μετά από 6 ημέρες - αριστερό δοχείο χωρίς Bokashi δεξιό με Bokashi
Στο δεξί δοχείο βλέπουμε την διάσπαση οργανικής ύλης σε μικρά κομμάτια, την μείωση του όγκου, την ομοιόμορφη μάζα που διαμορφώνεται. 
Αντίθετα στο δοχείο χωρίς Bokashi χάνεται ένα μικρό μέρος των υγρών του όμως παραμένει σχεδόν ίδιο το αρχικό υλικό.

5 10 days later

 Εικόνα 6.Μετά από 10 ημέρες - αριστερό δοχείο χωρίς Bokashi δεξιό με Bokashi
Στο δεξί δοχείο βλέπουμε την διάσπαση οργανικής ύλης σε μικρά κομμάτια, την μείωση του όγκου, την ομοιόμορφη μάζα που διαμορφώνεται. 
Αντίθετα στο δοχείο χωρίς Bokashi χάνεται ένα μικρό μέρος των υγρών του όμως παραμένει σχεδόν ίδιο το αρχικό υλικό.

6 10 analyzed

Εικόνα 7. Μετά από 10 μέρες - αριστερό δοχείο χωρίς Bokashi δεξιό με Bokashi
Η διαφορά είναι τεράστια, εκεί που υπήρχε Bokashi η διάσπαση έχει γίνει είναι ένα πολτοποιημένο υλικό έτοιμο σχεδόν έτοιμο να γίνει λίπασμα. Είναι ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος κομποστοποίησης όπως ισχυριζόμαστε. 


Στο πείραμα-παρουσίαση να λάβουμε υπόψη ότι επειδή δεν είχαμε διάτρητο διάφανο κάδο χρησιμοποιήσαμε αυτά τα δοχεία από τα οποία αδειάζαμε τα υγρά που δημιουργόντουσαν.
Κανονικά για την πλήρη εφαρμογή των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο Bokashi το δοχείο θα έπρεπε να μείνει κλειστό για 2 εβδομάδες, όμως λόγω του οτι έπρεπε να αδειάζουμε τα υγρά δεν έγινε αυτό, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο.
Επίσης αν πήγαιναν σε κάδο που κομποστοποιούταν είδη τα οργανικά απορρίμματα με Bokashi η απόδοση θα ήταν πολυ καλύτερη