καλαθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Άρθρα

Γεωσκώληκες στο σπίτι, μην φοβάστε

Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους γεωσκώληκες και τους φοβούνται και τους σιχαίνονται, τους κατηγορούν χωρίς λόγο.

     Πολλοί πιστεύουν ότι τα σκουλήκια είναι σιχαμερά και βρωμερά, για την ακρίβεια είναι πολύ καθαρά. Δεν έχουν κάποια γνωστή ασθένεια και το πεπτικό τους σύστημα καταστρέφει κάθε παθογόνο οργανισμό.

    Οι γεωσκώληκες δεν πρόκειται να φύγουν από τον κάδο, έχουν φτιάξει τη φωλιά τους, έχουν υγρασία και τροφή, συνθήκες απαραίτητες για την επιβίωση τους.  
    Οι κάδοι είναι  ούτως ή άλλως κατασκευασμένοι ώστε να μην επιτρέπουν τη διαφυγή τους.

    Είναι φωτοφοβικά ζώα, αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βγουν βόλτα, έξω από τον κάδο. 

    Δεν πρόκειται να μυρίσουν ή να μαζευτούνε μυγάκια ή κάθε λογής έντομα αν ακολουθήσετε τις πολύ βασικές οδηγίες, που έχει δοκιμάσει και εφαρμόσει με επιτυχία η “IsleofEco”.

    Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο καταφέρουν και φύγουν από τον κάδο, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο μπαλκόνι ή στην κουζίνας μας, το 80% τους σώματος τους είναι υγρά, και σε οικιακές συνθήκες θα "στεγνώσουν" σε 1-2 μέρες.

 Μην φοβάστε λοιπόν καθόλου και αφήστε το σκουλήκι να μετατρέψει τα οργανικά σας απορρίμματα σε λίπασμα οργανικό, χωρίς χημικά, ιδανικό για βιοκαλλιέργειες και νέες καλλιέργειες.