καλαθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Άρθρα

Γιατί να ανακυκλώσουμε τα οργανικά μας απορρίμματα

     Είναι γεγονός ότι ένα νοικοκυριό παράγει ένα τεράστιο όγκο απορριμμάτων.

     Το 50% των αποβλήτων των νοικοκυριών και το 30% των συνολικών αποβλήτων είναι οργανική ύλη.
Όσον αφορά τις Η.Π.Α. όπου έγινε σχετική έρευνα από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος υπολογίστηκε ότι το 64% των απορριμμάτων είναι οργανική ύλη.

     Κατά την υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ) δημιουργούνται δηλητηριώδη αέρια και υγρά τα οποία επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον.

     Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εύρεσης χώρων δημιουργίας χωματερών αφού πολύ λογικά κανένας πολίτης δεν θέλει να δημιουργηθεί στην περιοχή του.

     Χρησιμοποιούμε  πολύ δημόσιο χρήμα για την συγκομιδή και αποστολή της οργανικής ύλης στις χωματερές, ενώ η διαδικασία αυτή αφήνει έντονο αποτύπωμα άνθρακα.

     Είναι άσχημη η εικόνα και έντονες οι οσμές και  τα μικρόβια στη γειτονιά μας με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων στους κάδους, όπου αρκετές φορές είναι διάχυτα εκτός των κάδων.

    Ουσιαστικά αν ανακυκλώσουμε τα οργανικά μας απορρίμματα μπορούμε να έχουμε όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα μειωμένα στο μισό....μπορείτε να αναλογιστείτε τι σημαίνει να έχουμε τις μισές χωματερές; Τι σημαίνει τα όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα μειωμένα στο μισό;;;

     Προσθέτοντας και τα συχνά προβλήματα συγκομιδής των απορριμμάτων από τους δήμους μπορούμε να αναλογιστούμε το μέγεθος του προβλήματος που αναζητά λύση.