καλαθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ημερολόγιο κομποστοποίησης με Bokashi

Στην Isle of eco είμαστε πρωτοπόροι στα θέματα κομποστοποίησης, δικαίως μας έχει κατατάξει ο κόσμος ως "οι ειδικοί στην κομποστοποίηση"
Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των χωματερών και της αναγκαίας ανακύκλωσης οργανικής ύλης μέσω της κομποστοποίησης/λιπασματοποίησης, 
δημιουργούμε και εφαρμόζουμε διαρκώς λύσεις.

Σε αστικό περιβάλλον, για εφαρμογή στην κουζίνα ή στο μπαλκόνι οι ιδανικές λύσεις είναι η κομποστοποίηση με bokashi και η κομποστοποίηση με γαιοσκώληκες.

Ως άγνωστε τεχνικές για το σύνολο του κόσμου και οι δύο προχωρήσαμε στην isleofeco σε αθρογραφία και παραγωγή video.

Bokashi :                 Οδηγός            Video Playlist


Γαιοσκώληκες :        
Οδηγός             Video Playlist

 

Όμως θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση για να εξοικειωθεί ο κόσμος με την ιδέα, να αποκτήσει πληρέστερη άποψη, αλλά και να διορθώσει τα πιθανά σφάλματα του από την καθημερινή χρήση και παρατήρηση. Έτσι πρόκυψε η λύση ενός ημερολογίου κομποστοποίησης. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να παρατηρήσει το σύνολο της διαδικασία και τις καθημερινές μας παρατηρήσεις και σχόλια.

Παρατηρήσεις

 

  1. Άμα το υλικό αρχίζει να μυρίζει άσχημα τότε έγινε κάποιο λάθος στη διαδικασία - το πιο πιθανό μικρή ποσότητα Bokashi -, καλύτερα να θάψετε το υλικό αυτό και να ξεκινήσετε από την αρχή.
  2. Η άσπρη μούχλα που δημιουργείται κατά τη διαδικασία δεν πρέπει να ανησυχεί είναι ένδειξη της σωστής λειτουργίας
  3. Προσθήκη πορτοκαλιών και λεμονιών δίνει μια όμορφη μυρωδιά στο μίγμα
  4. Στο bokashi μπορούμε να προσθέσουμε εσπεριδοειδή,γαλακτοκομικά, σάλτσες και κρεμμύδια (το κρεμμύδι αφήνει έντονη μυρωδιά όμως όταν ανοίγουμε τον κάδο 
  5. Μπορούμε να κόψουμε ένα κομμάτι φελιζόλ ή πλαστικό ώστε να πιέζουμε το μίγμα του κάδου για να μην κυκλοφορεί οξυγόνο.
  6. Η στάθμη του περιεχόμενου του κάδου διαρκώς μειώνεται.
  7. Το μίγμα στο κάδο πρέπει να έχει διαρκώς πολύ υγρασία (40-50%), αλλιώς δεν λειτουργούν οι μικροοργανισμοί. Αν είναι στεγνό το βρέχουμε
  8. Οι πατατόφλουδες είναι πολύ στεγνό υλικό και λειτουργεί και σαν σφουγγάρι απορροφώντας την υγρασία από το υπόλοιπο κάδο. Επίσης είναι αρκετά ξυλώδες.
  9. Όταν έχουμε πολύ υλικό να προσθέσουμε στον κάδο θα πρέπει να μην το προσθέσουμε όλο μαζί αλλά να κάνουμε μικρότερες στρώσεις ώστε να πάει το bokashi σε όλο το υλικό.
  10. Άμα μυρίσει άσχημα ο κάδος σημαίνει ότι δεν εκτελέσατε σωστά την διαδικασία. Είναι δύσκολο να το διορθώσετε, ειδικά αν είσαστε αρχάριος. Καλύτερα να το θάψετε σε μια γλάστρα και να ξεκινήσετε από την αρχή με νέο υλικό.

 

 

  Δείχνουμε αναλυτικά βήμα βήμα με εικόνες και εξηγήσεις στο παρακάτω φωτογραφικό album.

Διπλό κλικ στην πρώτη φωτογραφία για να δούμε το album. 

 

σχετικα προϊοντα κομποστοποιησης

Κομποστοποιηση Bokashi

  • Αξιολόγηση των 6 τύπων κομποστοποίησης +

       Η κομποστοποίηση είναι μια μέθοδος ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο από τα πολύ παλιά χρόνια. Read More
  • Τα οργανικά απορρίμματα στις χωματερές +

    Μην ανακυκλώνοντας την οργανική ύλη με κομποστοποίηση/λιπασματοποίηση μολύνεται το περιβάλλον με τον συγκεκριμένο τρόπο. Τα αέρια που δημιουργούνται είναι μεθάνιο Read More
  • Διαχείριση οργανικών απορριμμάτων +

    Γνωρίζετε οτι κομποστοποιώντας τα οργανικά σας απορρίμματα τα ανακυκλώνετε και επιστρέφετε θρεπτικά στοιχεία στη φύση αντί να δημιουργείτε χωματερές?Για την Read More
  • Γνωριμία με το Bokashi +

          Ένας άγνωστος τρόπος ανακύκλωσης οργανικής ύλης, δηλαδή μετατροπής των οργανικών απορριμμάτων της κουζίνας σε λίπασμα/κομποστ, είναι η κομποστοποίηση με Read More
  • Παρουσίαση κομποστοποίησης με Bokashi +

    H www.isleofeco.gr παρουσιάζει την κομποστοποίηση με Bokashi. Και λύνει όλες τις απορίες.Τι είναι το Bokashi? Πως κομποστοποιούμε με Bokashi? Ποια Read More
  • Επίδειξη δυνατοτήτων Bokashi / μικροοργανισμοί / EM +

    H www.isleofeco.gr κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων Bokashi.Στη συγκεκριμένη επίδειξη βλέπουμε τη διάσπαση οργανικών που προκαλεί το Bokashi.Συγκρίνει τη διάσπαση που Read More
  • Συχνές ερωτήσεις κομποστοποίηση με Bokashi +

    Τι είναι η κομποστοποίηση με bokashi; Είναι η διαδικασία της αποδόμησης των οργανικών απορριμμάτων. Γίνεται σε ειδικό δοχείο με αποκλεισμό του Read More
  • Φτιάξτε μόνοι σας οικονομικά ένα κάδο κομποστοποίησης με Bokashi / Diy Bokashi +

    Η Isle of Eco κάνει τη διαφορά. Δείχνουμε σε όλον τον κόσμο πως μπορεί να μετατρέψει παλιούς άδειους κάδους σε Read More
  • Πείραμα και παρουσίαση Bokashi +

    Η isle of eco σε μια από τις δοκιμές παρουσιάσεις που έχει κάνει στο εργαστήριο της ασχολήθηκε με το Bokoshi Read More
  • Ημερολόγιο κομποστοποίησης με Bokashi +

    Στην Isle of eco είμαστε πρωτοπόροι στα θέματα κομποστοποίησης, δικαίως μας έχει κατατάξει ο κόσμος ως "οι ειδικοί στην κομποστοποίηση"Αναγνωρίζοντας Read More
  • 1