καλαθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παρασκευή Μπρικέτας

Το συγκεκριμένο video φτιάχτηκε από το εργαστήρι της Isle of Eco για να μας δείξει κάτι διαφορετικό, πως μπορούμε να φτιάξουμε καύσιμη ύλη για θέρμανση στο τζάκι από προηγουμένως άχρηστο υλικό.
Μια οικιακή επανάσταση στη θέρμανση και την παρασκευή μπρικέτας.

Τι μπορείτε να κάψετε? Χαρτί , χαρτόνι , πριονίδια, ροκανίδια, κλαδέματα από δέντρα, φύλλα, κουκούτσια η λίστα είναι ατελείωτη.
Φυσικά θα χρειαστείτε και τον Παρασκευαστή μπρικέτας ώστε να μπορεί να γίνει το υλικό μας μπρικέτα και να καεί στο τζάκι.
Στο βίντεο δείχνουμε πως κάνουμε μπρικέτα από χαρτί-χαρτόνι και από με πρόσμιξη με πριονίδι. Έχοντας σαν βάση τον χαρτοπολτό, σας δείχνουμε πως φτιάχνεται, μπορείτε να βάλετε τα πάντα μέσα στην μπρικέτα και να καούν άψογα.
Θα μείνετε έκπληκτοι από το αποτέλεσμα και την οικονομία που θα κάνετε.

Μέσα στις μπρικέτες μπορούμε να βάλουμε :


Διαφημιστικά φυλλάδια, Εφημερίδες, Χαρτί, Χαρτόνι, Αυγοθήκες, Ροκανίδια, Πριονίδια, Ξερά κλαδάκια, Κλαδιά που έχουν περάσει από κλαδοτεμαχιστή, Φύλλα, Υπολείμματα τροφίμων (πχ κουκούτσια φρούτων, φλούδες/τσόφλια ξηρών καρπών)

Δεν βάζουμε μέσα στην μπριγκέτες : Πλαστικό, Λάστιχο, Πλαστικοποιημένο χαρτί, Επεξεργασμένο ξύλο


Δυνατές διαστάσεις μπρικέτας :
Μικρή -> Διάμετρος 6 cm Ύψος 13 cm
Μεγάλη -> Διάμετρος 6 cm Ύψος 25 cm

Στο video παραγωγής μπρικέτας με την υγρή μέθοδο από χαρτοπολτό, κάνοντας μπρικέτες από χαλτοποτό κάνουμε την μπρικέτα πιο αποδοτική από τα να βάλουμε απλά μουλιασμένα τα υλικά μας.
Στο video θα δείτε επίσης πως να κάνετε την πιο αποδοτική μπρικέτα, αντίστοιχη με την ακριβή μπρικέτα της αγοράς, όπου ανακατεύουμε χαρτοπολτό με πριονίδι.